Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Słaby gracz

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Otóż zwracam się do was o pomoc, ponieważ nie wiem już co mam robić. Nie należę do najgorszych graczy w lol'u ale i słaby też nie jestem. Mój problem polega na tym, że rzadko kiedy przekraczam próg 10 zabić. Często są to staty na poziomie 8/5 7/3 itd. Bardzo często mam wiele asyst ( 15, 20 itd. ) Proszę o jakiekolwiek rady, które pomogą mi czerpać fun z gry, bo o to w tym wszystkim chodzi. :)

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Pamiętaj, że zabójstwa to nie wszystko. Staraj się jak najbardziej pomagać drużynie to i kille same wpadną. :)

Opublikowano

Nie musisz mieć dużo killi, asysty też wystarczają.

A co do funu z gry, no to graj różnymi championami, gankuj inne linię, rób "wjazdy" na ich jungle, postaraj się zrobić jakieś fajne akcje :)

279981407253602336505.png
Opublikowano

Właśnie chciałbym móc umieć się nafeedować, bo w przypadku gdy moja drużyna za przeproszeniem daje dupy dobrze jest być nafeedowanym i spróbować wycarryować ( pewnie źle napisałem ) grę. Wiem, że niestety często trzeba ksuć ale i to mi nie wychodzi bo zawsze gdy używam jakiegoś skilla do sksucia zostaje mu gdzieś 10-50 hp i wykańcza go ktoś inny.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

zawsze próbuj dogadywać się z teamem. Mów co robisz, czego oczekujesz, zadawaj im pytania, pomagaj i nie ks'uj farmy czy killi które w 80-99% należą do nich, bo sobie sami na nie zapracowali... (dobra, przyznam się, tego ostatniego rzadko kiedy się trzymam :P )

@up

lol! co jak co ale nawet z feed'em 30/1/10 sam nie rozjebiesz 5 chłopa... no chyba że jesteś Sion'em FULL AD/AS z 5-6k HP'a wystackowanym, to wtedy rozważałbym nawet taką opcję :D

Opublikowano

Najlepszy fun z gry jest w tedy gdy grasz z kumplami, a jeżeli grasz solo to moze wez jungler'a np. lee sin, on od poczatku ta ci fun z gry z powodu udany ganków

A tak BTW

Nie należę do najgorszych graczy w lol'u ale i słaby też nie jestem.

Czy to zdanie ma sens ?

Opublikowano

Najlepszy fun z gry jest w tedy gdy grasz z kumplami, a jeżeli grasz solo to moze wez jungler'a np. lee sin, on od poczatku ta ci fun z gry z powodu udany ganków

A tak BTW

Czy to zdanie ma sens ?

pfff, jasne że ma! przecież w końcu są słabi i słabsi... jak nie wierzysz, to zajrzyj do bronze tier ;)

Opublikowano

Musisz farmić :) Pamiętaj że 5/0 i 150 farmy jest o wiele lepsze niż 10/0 i 50 farmy.

10 farmy to równowartość 1 killa

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Musisz farmić :) Pamiętaj że 5/0 i 150 farmy jest o wiele lepsze niż 10/0 i 50 farmy.

10 farmy to równowartość 1 killa

rany! on pyta się jak czerpać (przyjemność z życia i) fun z gry, a nie liczy na "poradnik małego farmera"... lecz co jak co farma jest ważna, tu masz rację

Opublikowano

naucz sie dobrze ksować :P jak tak niekiedy rboie zostawiam sobie 1 skila na sam koniec i dobijam xD

Ichidai Sanzen Daisen Sekai

Opublikowano

Moje zdanie jest takie:

Czerp dużą zabawę z dobrych akcji i pomocy twoim sojusznikom , zabicia w rundzie nie mają większego znaczenia na losy gry , spójrzmy na sławnych SK Ocelote , Scarra , to są pro gamerzy którzy próbują jak najdłużej farmić i nie zajmować się killami. Duże znaczenie ma również przewaga Barona , Dragona , dlatego zawsze musimy obliczyć za ile będzie i w jakiej sytuacji najlepiej go zrobić.

Opublikowano

Jak jesteś zdesperowany to graj postaciami stworzonymi do ksucia. Bierzesz takiego khazixa, 1000 z Q i każdy kill >zabezpieczony<

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Hmmm... czasem jeżeli ja gram z ogarniętym adc i nawet jestem supportem, to bardzo się ciesze gdy mam nawet 0/1/20 :) to uczucie kiedy dzięki tobie jakaś osoba jest tak nafeedowana, a grasz postacią która oddaje kille :) graj postaciami z aoe dmg'em np. kata, ma bdb dmg i łatwo zdobyć dużo killów, a nie tylko 1 w team fightcie

Opublikowano

naucz sie dobrze ksować :P jak tak niekiedy rboie zostawiam sobie 1 skila na sam koniec i dobijam xD

I dlatego jak wbijesz 30lvl to czeka cie drewno 5

Synu zapamiętaj jedną prawdę życiową:

Dobry gracz nie potrzebuje killi

xxx

Opublikowano

1) Farm Farm Farm

2) Nie leć za killem

3) Gankuj inne linie

4) Nie KSuj (Chyba, że grasz postacią typu Akali, Diana które potrafią wycarrować) wtedy potrzebne Ci są kille i gdy w 15 minucie będziesz miał z 6-7 fragów to większa szansa na wygraną

5) Stawiaj wardy

6) Umawiaj się z teamem co robisz

7) Nie panikuj

8) Zawsze atakuj ADC

Opublikowano

Naprawdę dziękuje wszystkim za taki odzew ( nie spodziewałem się ) zastosuje się do waszych rad i napiszę rezultat. Co do farmy itd. to ja to wszystko wiem, jeśli jestem z jakimś adc czy coś w tym stylu to oczywiste że mu zostawiam większość farmy, tylko po prostu, denerwuje mnie to że niby nie jest źle ze statami ale jak to się mówi " dupy nie urywa ". Jeszcze raz dzięki wielkie wszystkim ;) !

PS Niestety nie dałem wszystkim " LIKE " ponieważ wykorzystałem w tym temacie dzienny limit ;)

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

I dlatego jak wbijesz 30lvl to czeka cie drewno 5

Synu zapamiętaj jedną prawdę życiową:

Dobry gracz nie potrzebuje killi

wiesz ze to bylo na zarty :p?

Ichidai Sanzen Daisen Sekai

Opublikowano

@2up, też przeoczyłem.

Szczerze mówiąc to kiedy ci się nudzi zawsze możesz zacząć lekko trollować. Ale nie chodzi mi o takie coś typu "MID OR FEED", ale o robienie dziwnych rzeczy champem nie narażając się na przegraną. Robienie dziwnych buildów, inicjacja TF przy pomocy KAMIKADZEEEEE, tego typu rzeczy :P

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Graj nietypowymi postaciami na liniach.

Z ciekawości grałem Xin Zhao na midzie vs. Ahri.

Nie masz pojęcia jak ona dostawała, a ja fun miałem niesamowity. :)

Również polecam sprawdzić Sorakę ADC, niezła frajda. :D

Opublikowano

to jest ciekawa alternatywa :D Muszę ogarnąc jakiegoś dobrego ADC i chodzić na mida bo sam wiem jak dostawałem od Varusa :D

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...